Satelliet systemen

Oplossingen voor satelliet en mobiele communicatie

Gannexion is de specialist voor data en communicatie oplossingen via de satelliet. Wij hebben vele jaren ervaring uiteenlopende systemen en toepassingen. Wij leveren hardware zoals routers en schotels en diensten zoals airtime abonnementen. Voor satelliet verhuur bent u bij ons aan juiste adres.

Inmarsat satelliet systemen

Inmarsat maakt gebruik van drie satellieten in geostationaire baan boven de Evenaar. De omlooptijd is gelijk aan de draaiing van de aarde. De satellieten verplaatsen zicht dus niet. De dekking van dit systeem is ongeveer 75 graden Noorderbreedte en 75 graden Zuiderbreedte. Dit is voor de meeste gebruikers en toepassingen ruim voldoende.

Iridium satelliet systemen

Iridium satelliet systeem bevat 66 satellieten in het netwerk met daarnaast nog reserve satellieten. De satellieten volgen een polaire baan en hebben een omlooptijd van 100 minuten. De satellieten zijn zo gespreid dat er te allen tijde dekking ongeacht de positie op Aarde. Het systeem wordt veel gebruikt voor mobiele telefonie.

Satelliet systemen

Thuraya satelliet systemen

Thuraya systeem bestaat uit 3 satellieten die een bijzondere geostationaire baan volgen die vergelijk baar is met het cijfer 8. De satellieten bevinden zich dus ook niet altijd op de zelfde locatie. De dekking bevat Europa, het Midden-Oosten, Azië (met uitzondering van het noorden-oosten van Rusland), Australië en Afrika (tot en met Angola). Thuraya satellieten beschikken over grote krachtige antennes waardoor de Thuraya toestellen erg compact kunnen zijn. Het unieke aan Thuraya is dat het systeem ook toegankelijk is met eigen gsm sim kaarten van bekende telefoon-profiders.

Meer informatie inwinnen over satelliet systemen

Hebt u vragen over deze of andere satellietsystemen en de beschikbare toepassingen? Of wilt u advies inwinnen over wat de beste oplossing is in uw situatie? Neem vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder.

Leave a comment

Navigatie